Nogomet

UEFA odlučila: Proširit će se broj učesnika Lige nacija, poznati domaćini finala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UEFA odlučila: Proširit će se broj učesnika Lige nacija, poznati domaćini finala – UEFA-in Izvršni komitet održao je sastanak u Ljubljani, a doneseno je nekoliko važnih odluka. Za nas je najvažnija informacija da će se proširiti broj učesnika u Ligama A, B, C i D Lige nacija.

Također Bosna i Hercegovina je dobila organizaciju Europskog prvenstva za žene do 17 godina, koje će se igrati 2022. godine. 

UEFA Liga nacija će brojati po 16 reprezentacija u Ligama A, B, C, dok će Liga D brojati 7 reprezentacija od naredne Lige nacija u sezoni 2020/2021. Žrijeb za novu sezonu će biti održan u martu u Amsterdamu 2020. godine.

UEFA je odredila domaćine za finale Lige prvaka: 2021. igrat će se u St. Petersburgu, 2022. u Minhenu, 2023. na Wembleyu. UEFA Europa Liga finale 2021. godine će se igrati u Sevilli, a Supercup 2021. godine u Belfastu.

Odobreno je i ime za treće UEFA-ino takmičenje i zvat će se UEFA Europa Conference League. Novo takmičenje počet će 2021. godine, kako bi više klubova iz različitih država dobilo priliku da igra u Europi. 

Također, UEFA će preporučiti svim svojim članicama da ne igraju utakmice u zemljama u kojima je ženama zabranjen pristup stadionima. 

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno