Nogomet

UEFA objavila format evropskih kvalifikacija za Mundijal 2026. godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UEFA objavila format evropskih kvalifikacija za Mundijal 2026. godine- UEFA će također preporučiti FIFA-i format europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Po njemu bi se put do Mundijala razlomio u dvije faze: grupnu i playoff.

Grupna faza sastojala bi se od uobičajenog ligaškog formata s utakmicama doma i vani. Bilo bi 12 grupa po četiri ili pet reprezentacija u svakoj, a utakmice bi se igrale između marta i novembra 2025. godine.

Dvanaest pobjednika skupina izravno bi se plasirali na SP, dok bi 12 drugoplasiranih sudjelovalo u playoffu u martu 2026. Njima bi se pridružile četiri najbolje rangirane reprezentacije iz Lige nacija 2024./25. koje u kvalifikacijskim skupinama za SP nisu bile prve ni druge.

Šesnaest sudionika bilo bi podijeljeno u četiri pravca (“path”). U svakom bi se igrala po jedna utakmica polufinala i jedna finala. Iz tog playoffa bi dakle još četiri reprezentacije dohvatile Svjetsko prvenstvo.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno