Nogomet

UEFA napravila veliku promjenu za narednu sezonu Lige nacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentacija Španije sinoć je u finalu Lige nacija nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca ostvarila pobjedu protiv Hrvatske.

Upravo ta utakmica bila je posljednja u okviru Lige nacaija u ovom formatu jer će se sa novom sezonom promijeniti način na koji se igra ovo takmičenje.

Naime, broj reprezentacija koji će igrati na završnom turnitu se povećava, tačnije umjesto od polufinala, završni turnir će se igrati od četvrtfinala.

Ova faza takmičenja biti će odigrana u martu i bit će praktično spona između grupne faze i završnog turnira Lige nacija.

U Final Four su do sada išle direkto reprezentacije koj su osvojile elitne grupe u Ligi nacija A, ali to neće btii slučaj od naredne sezone.

Sada će iz grupa u četvrtfinale ići prve dvije dvije reprezentacije, a u četvrtfinalu će se igrati dvije utakmice.

Pobjednici će se plasirati na Final Four i tamo se boriti da osvoje ovo takmičenje.

Ovo je prva promjena koju je UEFA odlučila napraviti jer se do sada takmičenje igralo po istom sistem od osnivanja koje se desilo 2018. godine.

Podsjetimo, Hrvatska je sinoć imala priliku da osvoji ovo takmičenje, ali su poraženi od Španije. Presudili su penali gdje su Španci bili dosta mirniji.

Prvo izdanje ovog takmičenja osvojila je reprezentacija Portugala, a drugo je pripalo Francuskoj.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno