Nogomet

UEFA ažurirala listu učesnika: BiH dobila nove moguće protivnike u baražu

UEFA je nakon kompletiranog sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ažurirala listu ekipa koje bi kroz baraž mogle tražiti svoj put na smotru najboljih evropskih reprezentacija 2020. godine. S obzirom da je došlo do određenih promjena u kvalifikacionim grupama, UEFA je ažurirala spisak ekipa koje bi se borile za preostala četiri mjesta ukoliko ekipe ostanu na istim pozicijama do kraja kvalifikacija.

Podsjetimo, 20 ekipa će proći na Euro kroz deset grupa u kvalifikacijama, a preostala četiri učesnika ćemo dobiti kroz baraž koji ekipe igraju na osnovu plasman u Ligi nacija.  Naša selekcija je nakon šestog kola za potencijalne kandidate imala Austriju, Vels i jednu od selekcija Bugarske, Izraela ili Mađarske. Nakon sedmog kola Zmajevi su dobili nove potencijalne rivale u baražu, a to su Vels, Sjeverna Irska, te jedna od selekcija Bugarske, Izraela, Mađarske ili Rumunije.

Naravno, do kraja kvalifikacija su ostala još tri kola, a Zmajevi imaju šansu i direktno otići na Euro. No, ukoliko u tome ne uspiju, igrat će baraž divizije B, a trenutni provizionalni učesnici baražama po divizijama su:

Divizija A: Švicarska, Island, Bugarska/Izrael/Mađarska/Rumunija*

Divizija B: BiH, Vels, Sjeverna Irska, Bugarska/Izrael/Mađarska/Rumunija*

Divizija C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/Izrael/Mađarska/Rumunija*

Divizija D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

*Ukoliko stanje u grupama ostane nepromijenjeno, žrijebom će biti određeno koja od ovih reprezentacija će igrati u baražu divizije A, B i C, dok će jedna ostati bez učešća u baražu

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi