Nogomet

UEFA 23. jula izriče kaznu NS BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UEFA je po prijavi delegata meča BiH – Izrael (3:1) pokrenula disciplinski postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog neprimjerenog ponašanja navijača prije i tokom utakmice, a zvanična kazna bit će izrečena 23. jula, piše novinska agencija Patria.

Konkretno BiH se tereti zbog zviždanja tokom intoniranja himne Izraela i uzvikivanja Palestina, korištenja pirotehnike, ali i “rasističkog ponašanja dijela navijača”.

Navdno su delegati zabilježili da su na poluvremenu navijači sa sjeverne tribine oponašali majmune, huktajući, a što je delegat upisao kao rasističko vrijeđanje.

Kako saznajemo na sjednici Disciplinske komisije UEFA-e neće moći biti naš predtsavnik, jer su kako je pojašnjeno njihova pravila jasna.

Iako je Nogometni savez BiH odmah reagirao i osudio zviždanje hime i upotrebu pirotehnike, Jasmin baković, generalni sekretar NS BiH ponovio je da rasističko ponašanje navijača nije uočeno.

Ipka, poslejdnju riječ reći će UEFA-a i novčana kazna bit će izrečena sigurno, ali za tačan iznos koji će NS BiH morati platiti morat će se sačekati 23. juli.

mojportal.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno