Info

Udruženjima i ustanovama podijeljeno 13 tona krompira sa vakufske zemlje

Udruženjima i ustanovama podijeljeno 13 tona krompira sa vakufske zemlje- Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini putem Ureda za društvenu brigu danas je ispred Istiklal džamije u Sarajevu udruženjima i ustanovama koja vode brigu o kategorijama stanovništva koje su u potrebi dodijelio 13 tona krompira uzgojenog na vakufskim parcelama.

– Pružanjem raznih vrsta pomoći Ured kontinuirano pomaže i daje podršku radu ovih udruženja i ustanova – izjavila je za Preporod.info mr. Emina Bešlija, stručni saradnik za koordinaciju i raspodjelu Ureda za društvenu brigu.

Prema njenim riječima, današnja donacija je dodijeljena njihovim višegodišnjim partnerima, udruženjima i ustanovama koje vode brigu o socijalno ugroženim osobama i porodicama, ali i studentima.

– Ova donacija je velika podrška JU “Studentski centar” Sarajevo, jer se radi o pet tona krompira što će pomoći u ishrani naših studenata, posebno u ovo teško vrijeme pandemije kada firme otežano funkcionišu – kazao je pomoćnik direktora JU “Studentski centar” Refik Ožegović.

On je podsjetio da ova ustanova i Uredo za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice i Ured uspješno sarađuje već dugi niz godina, što posebno dolazi do izražaja kroz donaciju kurbanskog mesa i različitih mesnih prerađevina, kao i ostalih namirnica prema njihovim potrebama.

Ćazim Abazi, predsjednik Udruženja “Braća Romi” zahvalio je na ovoj donaciji, istaknuvši kako im ova pomoć itekako mnogo znači.

– Mi imamo jako dobro saradnju sa Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i ovim putem želim zahvaliti na kontinuiranoj podršci koju nam pružaju dugi niz godina – kazao je Abazi.

Hafiz Špendi Fidani, stručni saradnik za edukativne i druge aktivnosti u Studentskom centru Islamske zajednice u BiH, kazao je kako je današnja donacija nastavak uspješne saradnje koju ova studentska institucija ima sa Uredom za društvenu brigu.

– Ova donacija će mnogo pomoći radu naše kuhinje i doprinijeti da se sačuva kvalitet i usluga koju pružamo studentima. To nam je izuzetno bitno – poručio je Fidani.

Dodao je kako i u drugim segmentima također imaju dobru saradnju sa Uredom za društvenu brigu, te je rukovodiocu tog ureda Ibrahim ef. Malanoviću u ime Studentskog centra posebno zahvalio na razumijevanju i dosadašnjoj nesebičnoj podršci ovom centru.

(Preporod.info)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem