Biznis Zenica

Udruženje poslodavaca Zenica: Usvojene naše primjedbe na Budžet grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje poslodavaca Zenica je 25.01.2023. dostavilo primjedbe na Nacrt Budžeta grada Zenica za 2023. godinu.

Sažetak naše primjedbe se odnosio na sljedeće: Ekonomski kod 614500 – Tekući transferi privrednim preduzećima (sufinansiranje projekata, finansiranje obrta i poduzetništva) – povećati sa planiranih 100.000,00 KM na 300.000,00 KM.

U predstavljenim primjedbama obrazložili smo da planirano smanjenje sredstava za ovu namjenu umjesto povećanja nije prihvatljiva odluka zbog izvrsnih rezultata koji su postignuti u prethodnom periodu kroz poticaje, a posebno kada su u pitanju start-upi (novootvorene firme).

Vijeće Grada Zenice, na čelu sa gradonačelnikom, gosp. Kasumovićem je prepoznalo važnost i opravdanost naše inicijative i odobrili povećanje Budžeta – Tekućeg transfera privrednim preduzećima sa planiranih 100.000,00 KM na 300.000,00 KM.

Koristimo priliku da se zahvalimo Vijeću Grada Zenice i gosp. Gradonačelniku za podršku naše inicijative i ujedno pozivamo građane da se aktivnije uključe u proces donošenja odluka na svim nivoima vlasti kroz zakonski omogućene alate – izrada inicijativa, pisanje primjedbi, učestvovanje u javnim raspravama, i dr.

Udruženje poslodavaca Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno