Biznis

Udruženje poslodavaca Zenica u posjeti Privrednoj komori grada Marmaris

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje poslodavaca Zenica u posjeti Privrednoj komori grada Marmaris  – U periodu od 07.10. do 14.10 2107. godine upriličena je uzvratna posjeta turističkih agencija iz BIH , medija i Udruženja poslodavaca Zenica Privrednoj komori grada Marmaris i Udruženju turističkih agencija Egejske regije.

Organizator putovanja bila je Diana Mehićić, direktor turističke agencije Dar Prirode, Zenica.

Program putovanja obuhvatio je obilazak hotela u Kušadasiju, Bodrumu, Didimu, Marmarisu… kao i sastanak u Privrednoj komori grada Marmaris.

U Privrednoj komori grada Marmaris vodjeni su razgovori izmedju turističkih agencija iz BIH sa predstavnicima Turističke zajednice Egejske regije kao i hotelijerima iz regije.

Predstavnici Udruženja poslodavaca Zenica imali su odvojeni sastanak sa predsjednikom Privredne komore Marmaris , gospodinom Mehmetom Baysalom.Cilj sastanka bio je upoznati gospodina Baysala sa mogućnostima ulaganja turskih investitora u grad Zenicu i ZE –DO kanton.Na sastanku je prezentiran novi zakon o Javno –privatnom partnerstvu ZE-DO kantona kao i lista potencijalnih projekata koji se mogu realizirati u skladu sa pomenutim zakonom.

Zaključak sastanka je da se pripremi i potpiše protokol o saradnji Privredne komore Ze-DO kantona i Privredne komore Grada Marmaris, kako bi se uspostavio pravni okvir za dalju saradnju.Po potpisivanju protokola dogovorit će se modaliteti saradnje grada Zenice, Udruženja poslodavaca grada Zenica i Privredne komore grada Marmaris.

Važno je napomenuti da je gospodin Baysal istakao mogućnost sezonskog zapošljavanja naših sugradjana u turističkoj sezoni koja u ovoj regiji traje šest mjeseci.

Udruženje poslodavaca Zenica će u narednom periodu obaviti potrebne razgovore sa Privrednom komorom ZE –DO kantona kao i Gradonačelnikom kako bismo imali spremne elemente za potpisaivanje protokola sa Privrednom Komorom grada Marmarisa u januaru 2018 –te kada se očekuje dolazak delegacije iz Marmarisa

Udruženje poslodavaca Zenica
Vojvodica put bb
Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno