Zenica

Udruženje poslodavaca Zenica i Udruženje privrednika Grada Zenica: Povodom oduzimanja zeničkih zatvorenih bazena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom prijedloga odluke o izmjeni i dopuni budžeta FBIH za 2023-u godinu koju je Premijer Federacije BIH gospodin Nermin Nikšić uputio Predstavničkom domu i Domu naroda FBIH  Udruženje poslodavaca Zenica i Udruženje privrednika Grada Zenica izražavaju  svoje najdublje nezadovoljstvo istom.

Kako se  moglo vidjeti u medijima budžetska stavka 6151 – Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – izgradnja zatvorenog bazena u Zenici faza I je  prvobitno budžetirana  sa 4.000.000,00 KM  a prema  prijedlogu nove odluke bi trebala biti svega 500.000,00 KM.

Dakle umanjena za 3.500.000,00 KM u prvoj fazi, što znači da o dodjeli sredstava za  Fazu II  neće biti ni razgovora.

Ovo praktično znači da građani Zenice kao i građani  ZDK neće dobiti zatvoreni bazen koji im je obećan i od strane Vlade FBIH i Gradske uprave.

Ono što nam kao privrednicima ostaje nejasno jeste da se i pored značajnog povećanja Budžeta Federacije  za 211,7 miliona KM sredstva umanjuju Gradu Zenica odnosno ZDK.

Ako je Grad Zenica uredno aplicirao za dodjelu sredstava, prošao potrebne verifikacije i samo čekao uplatu postavljamo pitanje zašto se to nije dogodilo?

Urađena je projektna dokumentacija, potpisan ugovor o izvođenju radova, počeli radovi na izgradnji i onda odjednom u oktobru dolazi ovakav prijedlog odluke.

Ovom prilikom ne želimo govoriti o značaju ZDK i Grada  Zenica za Federaciju BIH, Državu BiH kada su u pitanju privredne aktivnosti, niti govoriti o zagađenju u kojem žive građani četvrtog grada po veličini, niti o tome koliko je (nedovoljno) u svim prethodnim godinama kroz kapitalne transfer vraćeno ZDK i  Gradu Zenica

Želimo samo reći da zahtjevamo od delegata u Predstavničkom domu i Domu naroda koji dolaze iz ZDK i posebno onima iz Zenice da ne dozvole umanjenje sredstava za izgradnju zatvorenog bazena u Zenici.

Poštovani delegati, svi mi privrednici, penzioneri, studenti, srednjoškolci sa pravom glasa odnosno svi građani, smo vas birali da zastupate interese ovog Kantona i ovog Grada na višim nivoima vlasti .

U svojim predizbornim kampanjama ste nam to i obećali, pa evo prilike da to i uradite.

Ne dozvolite da se ZDK a time i Gradu Zenica uskrate sredstva za izgradnju zatvorenog bazena u Zenici koji bi koristili svi građani ZDK.

Bez vaše podignute ruke za donošenje predložene odluke o izmjeni i dopuni budžeta FBIH za 2023-u godinu ista ne može ni biti izglasana.

UDRUŽENJE POSLODAVACA ZENICA –

UDRUŽENJE PRIVREDNIKA GRADA ZENICA –



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno