Info

Udruženje Pomozi.ba: Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM za Palestinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć Palestini. U funkciju je stavljen telefonski broj 17006, dostupan operaterima u BiH, kojim se doniraju 2 KM u ovu svrhu.

– Pored toga što ćemo donirati 200 hiljada KM za narod Palestine koji trenutno prolazi kroz užasna stradanja, odlučili smo pokrenuti i apel, s obzirom da veliki broj naših građana želi dati svoju podršku. I ovaj put želimo pomoći običnom narodu, civilima koji su nepravedno najviše pogođeni u ovakvim vrstama sukoba, kao što smo to činili i u prethodnim akcijama, poput one za stanovnike Ukrajine – naveli su iz Udruženja.

Kako, na žalost, trenutno nije moguće distribuirati pomoć u Gazu i Palestinu, Pomozi.ba je u komunikaciji sa tri partnerske organizacije iz Švicarske, Austrije i Turske sa kojima planira zajednički pomoći Palestincima čim se steknu uslovi za to, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Prethodnih godina Pomozi.ba je uradio značajne projekte za Palestinu kao što su dovođenje vode u jedno naselje sa 2.000 ljudi, zatim izgradnja krila jedne bolnice, osiguravanje agregata za drugu bolnicu, donacija ambulantnog vozila i slično.

Osim poziva na broj 17006 donacije su moguće putem web platforme www.pomoziba.org, te računa u bankama.

Zainteresirani, više informacija mogu dobiti na web sitetu ili telefonu udruženja Pomozi.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno