Info

Udruženje „Naš most“ iz Zenice učestvuje na Festivalu folklora u Turskoj

Članovi i članice udruženja „Naš most“ iz Zenice učestvuju na proljetnoj Međunarodnoj smotri folklora u Turskoj. Festival će se održati između 28. aprila i 2. maja ove godine u mjestu Sarimsakli.

Udruženje „Naš most“ na festivalu će predstaviti umjetničke radove preko trideset slikara i slikarki, hobby art kreativaca i kreativki iz Zenice i BiH inspirisane bosanskohercegovačkom i svjetskom kulturnom tradicijom.

„Naš most“ okuplja lokalne umjetnike i umjetnice treće životne dobi s ciljem promovisanja umjetnosti kao sredstva za društveno uključivanje ranjivih društvenih grupa. Tim od šest slikara i slikarica volonterski vodi umjetničku galeriju u centru Zenice, koja posjeduje stalnu umjetničku zbirku radova slikara i slikarica iz cijele BiH, pretežno osoba starije životne dobi. Većina članova i članica udruženja slikanjem se počela baviti u poznim godinama života.

U galeriji udruženja organizuju se izložbe, umjetničke kolonije i umjetničke radionice za marginalizovane društvene grupe kao što su djeca i mladi s teškoćama u razvoju, osobe sa senzornim i fizičkim invaliditetom, penzioneri i penzionerke, itd.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: