Zenica

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice i ZIM podijelili 50 poklon paketa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice i ZIM podijelili 50 poklon paketa  – Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice u saradnji sa Zeničkom industrijom mlijeka – ZIM D.D. dana 22.03.2018. godine podjelilo je 50 poklon paketa osobama romske nacionalnosti, a povodom nastupajućeg Svjetskog dana Roma – 8. Aprila.

U ime Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice akciju podjele paketa sproveli su Refik Refa Crnović – Predsjednik Udruženja, Mehmed Tahirović – Zamjenik predsjednika Udruženja i Emir Abduzaimović – Pravni savjetnik Udruženja. Ovom akcijom bili su obuhvaćeni romi koji žive u zeničkim naseljima Kanal, Mošćanica, Lukovo polje, Radakovo i Crkvice.

Ovom prilikom su Predsjednik Udruženja Refik Refa Crnović i Pravni savjetnik Udruženja Emir Abduzaimović okupljenim romima odražli i kratko predavanje kojim su predstavili značaj i razloge obilježavanja Svjetskog dana Roma  – 8. Aprila. Primaoci paketa nisu krili svoje oduševljenje, iz razloga što je ovo po prvi put da im neko od predstavnika roma dođe u posjetu, podjeli poklon pakete, sasluša njihove mnogobrojne probleme sa kojima se sureću, te im na ovaj simobličan način  pomogne.

Ovim putem Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice posebno se zahvaljuje Zeničkoj industriji mlijeka – ZIM D.D. koji su sa velikim zadovoljstvom uzeli učešće u ovoj akciji, te promptno reagovali realizacijom iste. Predstavnici Zeničke mljekare – ZIM D.D. naglasili su da im je posebno drago pomoći u realizacijama akcija koje se sprovode na području grada Zenice, te da će i u budućnosti podržavati ovakve akcije. Ovakvo društveno odgovorno poslovanje ZIM D.D. još jednom pokazuje važnost kupovine domaćih proizvoda i jačanja domaćih – lokalnih kompanija.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno