Info

Udruženje Kreativci Zenica: Velika donacija i saradnja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je realizovana zvanična primopredaja 12 invalidskih kolica i dva praktična mobilna ortopedska pomagala, donacije partnera iz Slovenije, Društva Sonček Maribor i Centar za obuku, rad i njegu u Radovljici. Svi partneri su potpisali Protokol o donaciji i na veliku radost preuzeli invalidska kolica i ortopedska pomagala. Ovo je prvi dio donacije u 2023. godini, a realizacija drugog dijela donacije je planirana krajem mjeseca augusta 2023. godine.

Udruženje Kreativci Zenica su u proteklih nekoliko godina realizovali donacije 5 invalidskih kolica i veći broj ortopedskih pomagala koji su donirani udruženjima koji rade sa osobama sa invaliditetom u Zenici.

U narednom periodu Kreativci će raditi na obezbjeđivanju finansijskih sredstava kako bi se ovakav način saradnje slovenačkih i zeničkih saveza i udruženja nastavio i unaprijedio, a u tom smislu pozivamo sve zainteresovane sponzore i donatore da se uključe u realizaciju ove akcije.

Po preuzimanj donacije u Sloveniji, Centar za obuku, rad i njegu u Radovljici je na svojim društvenim mrežama objavio:

Cudv Radovljica

21.lipnja u 20:47

Udruženju Kreativci iz Zenice dali smo polovna invalidska kolica i ostalu medicinsku opremu koja nam više ne treba. Oprema će biti distribuirana osobama sa preprekama u BiH, koji za njih nisu uvijek dostupni. Razgovarali smo i o daljnjoj suradnji i budućim zajedničkim projektima.

Realizacija donacije je prošla u najboljem redu na svestrano zadovoljstvo i zahvalnost svih partnera, učesnika i finansijera – Grad Zenica i Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine ZDK Goran Bulajić.

Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ove akcije uz poruku – uskoro nastavljamo.

Udruženje „Kreativci” Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno