Zenica

Udruženje i Servis centar „DLAN“ Zenica: Druga inkluzivna modna revija „DLAN – Za male ruke“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje i Servis centar „DLAN“ Zenica realizovali su drugu inkluzivnu modnu reviju pod nazivom „DLAN – Za male ruke“ sa ciljem socijalizacije i integracije u društvenu zajednicu djece i osoba sa poteškoćama u razvoju i članova njihovih porodica.

Korisnici su zajedno sa članovima svojih porodica ali i prijateljima Udruženja i Servis centra šetajući modnom pistom predstavili kreacije i modele različitih sponzora i prijatelja događaja, a dio njih se može kupiti u znak podrške fondu za pružanje besplatnih usluga korisnicima Servis centra „DLAN“ Zenica.

Cilj tima koji je organizovao pomenuti događaj bio je ispričati još jednu veliku inkluzivnu priču i pokazati da su djeca i osobe sa poteškoćama u razvoju i članovi njihovih porodica vrijedni članovi zajednice, da njihove sposobnosti zaslužuju pažnju i da oni itekako mogu doprinijeti zajednici u cjelini.

Sama inkluzivna modna revija dobila je veliku podršku prijatelja i sponozora iz cijele BiH, a svojom podrškom pokazali su da djeca i osobe sa poteškoćama u razvoju ipak imaju pružene ruke podrške da ostvare svoj puni potencijal i da u tome nisu sami.

Nadamo se da će ovaj događaj poslužiti kao inspiracija za izgradnju društva koje će biti bolje, sigurnije i senzibilnije za sve, jer biti drugačiji ne znači biti manje vrijedan.

Još jednom se zahvaljujemo svim prijateljima, sponzorima, donatorima, volonterima, novinarima kao i svim posjetiocima naše modne revije koji su svim našim korisnicima pružili priliku da njihova različitost bude snaga kojom će se boriti za svoju budućnost.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno