Zenica

Udruženje „DLAN“ Zenica: Druženje na Kamberovića polju i radionica sa psihologom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje „DLAN“ Zenica: Druženje na Kamberovića polju i radionica sa psihologom – Udruženje „DLAN“ Zenica – kantonalno Udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa danas je na Kamberovića polju organizovalo druženje članova, volontera i stručnih saradnika. Druženje je organizovano u okviru projektnih aktivnosti koje finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.

Druženju su pored članova Udruženja, djece i roditelja prisustvovali i volonteri Druge gimnazije iz Zenice koji su svojim prisustvom izazvali oduševljenje djece i roditelja, a njihovo zadovoljstvo vidjelo se u osmijehu i riječima zahvalnosti.

Pored druženja u prirodi, uživanja na igralištu prilagođenom djeci sa poteškoćama u razvoju, upriličena je i radionica sa psihologom Nerminom Vehabović – Rudež i socijalnim radnikom Udruženja „DLAN“ Samirom Mulićem i to ovaj put na temu borbe sa stresom. Stres jeste jedno od obilježja vremena u kojem živimo, a u porodicama koje imaju djecu sa poteškoćama u razvoju stres je prisutan u još većoj mjeri, pa je samim tim psihološka podrška izrazito važan segment djelovanja u radu sa samim roditeljima. Druženje je završeno zajedničkim ručkom i obilaskom sajma ZEPS, a lijepo vrijeme i pozitivna atmosfera uveliko su doprinijeli da ovaj događaj ostane u lijepom sjećanju svima koji su danas bili sa nama.

Udruženje „DLAN“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno