Zenica

Udruženje „Baton“ Zenica organizovalo tribinu pod nazivom: “GENOCID NAD BOŠNJACIMA VIŠEGRADA 1992-1995“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U cilju očuvanja sjećanja na kontinuirani genocid nad Bošnjacima, Udruženje „Baton“ Zenica je u utorak 31.10.2023. godine u prostorijama Gradske biblioteke Zenica, organizovalo edukativnu tribinu pod nazivom: “GENOCID NAD BOŠNJACIMA VIŠEGRADA 1992-1995“, kroz prizmu trideset godina poslije.

U sklopu tribine promovisane su monografije

“Živa lomača – Pionirska ulica u Višegradu (14. juni 1992)”,
“Živa lomača – Bikavac u Višegradu (27. juni 1992.)” (bosanska i engleska verzija)
“Monografija o ratnom silovanju i seksualnom zlostavljanju u ratu u Bosni i Hercegovini”

Na tribini su govorili članovi Udruženja i to: doc. dr. Ermin Kuka autor izdanja, Bakira Hasečić koautor izdanja te predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata“ kao i Meliha Jašarević-Merđić članica UO udruženja, dok je dr.sc. Amir Ismić predsjednik Udruženja „Baton“ Zenica imao ulogu domaćina i moderatora.

Čitaonica Gradske biblioteke Zenica bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a zeničani su u višesatnom druženju imali priliku da poslušaju iznimno interesantne i požrtvovane izlagače koji žive i posljednji atom snage daju za povratak u Višegrad kao i otkrivanje i kažnjavanje vinovnika genocida i zločina nad Bošnjacima 1992-1995..



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno