Info

Udruženje Baton organizuje edukativnu tribinu: “Osman Podić, OD GAZIJE PRED PONOROM DO SPASIOCA”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U cilju pozitivne afirmacije građana grada Zenice, te jačanju patriotskih vrijednosti prema domovini Bosni i Hercegovini, udruženje Klub paraolimpijskih sportova “BATON” Zenica dana 05. juna 2023. godine organizuje edukativnu tribinu pod nazivom:

“Osman Podić, OD GAZIJE PRED PONOROM DO SPASIOCA”.

Tako će na ovoj edukativnoj dijaloškoj tribini biti prikazan veliki broj fotografija sa planinarskih pohoda i popetih vrhova na koje se popeo naš naredni gost Osman.

Da se radi o ozbiljnom zaljubljeniku prirode govori činjenica da se do sada popeo na planinske vrhove: Prokletije u Crnoj Gori, Kajmakčalan u Makedoniji, vrhove planine Dinara u Hrvatskoj, Alpa u Austriji, kao i Tatre u Slovačkoj, Dolomite u Italiji, Nemrut, Subhan i Ararat u Republici Turskoj, a ovdje posebno ističemo najviši vrh Afrike Kilimandžaro u Tanzaniji.

Ono što posebno krasi cijelu ovu priču jeste činjenica da je Osman Podić, bivši pripadnik i oficir Armije Republike Bosne i Hercegovine, 70 % ratni vojni invalid, koji je tokom agresije teško ranjen u ruku i stomak, ali je kao pojedinac svima nama služi kao pozitivan primjer istrajnosti jer se nikada nije predao. Tako dok planira uspone nekih novih svjetskih vrhova, svoj maksimalni doprinos daje kao član spasilac u radu Gorske službe spašavanja Zenica.

Ova tribina se realizuje u saradnji sa Udruženjem građana Azimuth 135 Zenica te Gorskom službom spašavanja Zenica.

Tribina će se održati u Gradskoj biblioteci Zenica u srijedu 05. jula 2023. godine u 18:00 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno