Info

Udruženja iz Zenice posjetila Memorijalni centar Potočari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženja iz Zenice posjetila Memorijalni centar Potočari- U sklopu provođenja programskih aktivnosti predviđenih za 2021.godinu kao i skoro obilježavanje tri godine postojanja Udruženje veterana BH rata i odbrane bosanske časti Zenica sa oko 55 članova Udruženja dana 18.09.2021.godine posjetilo je Memorijalni centar Potočari kao i mjesto genodica i masovnog stradanja Bošnjaka u Srebrenici.

Tokom posjete članovi Udruženja su uz prigodno predavanje kustosa Centra imali priliku da pregledaju i dokumentarni film o dešavanjima u Srebrenici kao i izložbu u Centru.

  • Ovo je posebna prilika da se u organizovanoj posjeti mi članovi podsjetimo na užasne godine agresije na Bosnu i Hercegovinu,zločine koje niko ne može ali niti treba više razumjeti.Zli umovi su zli bilo gdje na svijetu,a oni su posebno monstruozni bili ovdje i oko Srebrenice. Ovo je bio narativ smišljenog ubijana i etničkog čišćenja Bošnjaka sa svih prostora gdje god se to moglo izvesti.-istakao je Predsjednik Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanke časti Hajriz Doglod.

Posebna čast Udruženju a prema ranije utvrđenom protokolu predstavljalo je uručivanje zahvalnice i drugih prigodnih poklona heroni,hrabroj majci i upornom borcu za pravdu Nani Fati Orlović.Predsjednik Skupštine Udruženja Sidik Hinović zajedno sa nekolicinom članova iz Udruženja zahvalnicu i prigodne poklone nani Fati Orlović uručio je u Konjević Polju:

-Nana Fata Orlović naša je bosanska majka,hrabra majka i danas puna časti i merhametluka onako kako to baš treba.Ovdje smo da joj kažemo da je naša nana u našim mislima,a da je Bosanska čast u našim srcima.Prilika je da se zahvalimo svim ljudima koji su svojim angažmanom pomogli ovu posjetu a to je Potpredsjednik Skupštine ZE-DO Kantona G-din Simić Mladen,Prijevoz putnika ZENI TOURS,Mesna industrija Meša,Firma RIMA-PAK Zenica,porodica Oprašić iz Zenice i drugi

U nastavku Udruženje veterana BH rata i bosanske časti Zenica najavljuje niz aktivnosti od kojih prva koja slijedi je postavljanje spomen obilježja u Zavidovičima za poginule pripadnike Armije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno