Nesreće

Udes u kojem je stradao mladi sportaš: Vozač bio u alkoholisanom stanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vozač Audija, koji je uhapšen nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo mladi sportaš, u trenutku udesa bio je pod dejstvom alkohola, kazali su za N1 iz Tužilaštva SBK.

Kako je navedeno, u subotu u 05:50 sati, na magistralnom putu M16.4 Bugojno- Novi Travnik, došlo je do saobraćajne nesreće kojom prilikom je došlo do frontalnog kontakta vozila Audi A3, kojim je pod uticajem alkohola sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,93 promila upravljao B.G.G. (2000) i vozilo marke Peugeot 108 kojim je upravljao oštećeni I.S., pri čemu je oštećeni I.P. zadobio smrtonosne povrede od kojih je na mjestu nesreće preminuo, dok su oštećene S.O. i E.O. i oštećeni I.S. zadobili teške tjelesne povrede, a saputnik u vozilu Audija zadobio lakše tjelesne povrede.

Osumnjičeni B.G.G. je u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona ispitan pred postupajućom tužiteljicom na okolnosti krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Donesena je naredba o provođenju istrage protiv osumnjičenog zbog naprijed navedenog krivičnog djela, te su izdate naredbe za vještačenje kao i druge zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je počinjeno krivično djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret.

Inače, u nesreću je poginuo mladi taekwondo takmičar Imran Pašalić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno