Zenica

UČITE NJEMAČKI JEZIK: Studenti SP Njemački jezik i književnost na vašim malim ekranima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studenti studijskog programa Njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zenici su za vrijeme ljetnog semestra akademske 2022/23. godine na predmetu Metodika nastave njemačkog jezika planirali, kreirali i uređivali edukativni videosadržaj za učenje njemačkog jezika na B1 i B2 nivou.

Budući profesori su sa svojom profesoricom, prof. dr. Belmom Polić, i sa asistenticama Eminom Horić i Nihadom Topovčić učinili nastavu zanimljivom, baveći se, kako kažu, „živim znanjem“, iz kojeg će i oni naučiti i kroz pripreme otkrivati neke nove nastavne metode u nastavi stranog jezika, u kojem se oni nalaze iza malih ekrana.

„Smatram da je predmet Metodika nastave njemačkog jezika jedan od boljih predmeta na mom studiju. Jer baš na tom predmetu učimo svoje znanje primijeniti u praksi – što je vrlo važno za nas, buduće profesore. Dakle, da znamo koristiti i sami prenijeti to stečeno znanje.“ – ističe studentica studijskog programa, Azra Porča.

U svojim edukativnim sadržajima bavili su se konkretno glagolima u njemačkom jeziku, sa prefiksom i bez prefiksa, te kroz razne primjere objašnjavali upotrebu tih glagola.

Za sve one, koji imaju poteškoće sa učenjem njemačkim jezika na B nivou, studenti SP Njemački jezik i književnost svakako preporučuju ovaj edukativni videosadržaj.

„Svaki projekat zahtijeva vrijeme, trud, zalaganje. Kroz opuštenu atmosferu, mi smo uspjeli sve uraditi. Imali smo dosta „elana“ da radimo. Sama pomisao da ću učestvovati u ovakvom projektu bila mi je dovoljna, da dam sve od sebe i pokažem šta posjedujem, kako ja, tako i moje kolege. Niti imaš neki pritisak, niti strah. Ovog ću se sjećati uvijek.“ – rekla je studentica.

Ovim je završen još jedan projekt na SP Njemački jezik i književnost na predmetu Metodika nastave njemačkog jezika, na kojem su kreativni projekti već postali prepoznatljiva tradicija.

„Znanje nije samo po sebi svrha, nego je svrha tek onda, kada imate mogućnost da to znanje primijenite.“ – rekla je prof. Belma Polić.

U ovom projektu, vodeći se od ranije dobro poznatom rečenicom profesorice Polić, učestvovali su studenti i studentice Azra Porča, Emina Rušidović, Đenita Đuhera, Sanita Musić, Hasan Pašanović, Ognjen Ljubičić, Emina Ljevaković, Lejla Bašić, profesorica prof. dr. Belma Polić te asistentice Emina Horić i Nihada Topovčić.

Učiti i usavršiti njemački jezik kroz ovaj edukativni videosadržaj možete putem sljedećeg linka:

https://www.youtube.com/@Eduaktiv/videos



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno