Info

Učestvovanje aero kluba Zenica na međunarodnim takmičenjima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aero klub Zenica iz Zenice je tokom prva tri mjeseca 2019 godine učetvovao na tri međunarodna takmičenja u Osijeku, Novoj Pazovi i Somboru, a planirano je učetvovanje na još jednom takmičenju u martu 2019, u Zrenjaninu u Srbiji koje se održava 24.03.2019. godine. Pored takmičarskog dijela učestvovanja na takmičenja aero klub Zenica ima za cilj i mapiranje Zenice u regiji kao centra avio modelarstva.

U organizaciji Aero kluba Sombor, Republika Srbija, na lokaciji Gradska hala Mostanga, organizirano je takmičenje pod nazivom 5. OTVORENI BAČKA INDOR KUP, dana 10.03.2019. godine.
Na međunarodnom takmičenju u sobnom letenju za dvije kategorije modela, okupljeni modelari iz regije bacali su male modele raspona krila do 150 mm koji se ispaljuju praćkom, i modele F1N koji su malo su veći i izbacuju se iz ruke.

Svaki takmičar ima devet zvaničnih letova i od njih tri najbolja se zbrajaju, cilj je zadržati modele u zraku što duže. U Somboru okupilo se 42 trakmičara iz 9 klubova, 5 iz Srbije, 3 iz Hrvatske i 1 iz BiH.

Aero klubu Zenica iz Zenice navedeno takmičenje je treče u 2019 godini. Osmočlana ekipa aero kluba “Zenica” iz Zenice, učestvovala je na navedenom takmičenju kao jedine ekipe iz Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno