Zenica

Učenici zeničkog KŠC ‘Sveti Pavao’ organizirali karneval ‘Maškare na otvorenom’

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gimnazijalci i osnovci Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” iz Zenice, nakon dvije godine pauze zbog pandemije Covida-19, ponovo su danas na platou ispred svoje škole i crkve Svetog Ilije Proroka održali februarski karneval “Maškare na otvorenom”.

Ovu zeničku školu, koja egzistira već 28 godina, pohađa oko 650 učenika, koji su razvrstani u 24 odjeljenja osnovne te osam odjeljenja Opće gimnazije. Ravnatelj škole velečasni Vlatko Rosić istakao je kako bi “gledajući šarolike maske i naše učenike kako se vesele, netko, možda, mogao primjetiti da ovo nema dodirnim točaka sa odgojno-obrazovnim programima”, ali nije tako.

-Upravo suprotno! Puštajući naše učenike da se, zajedno s našim učiteljicama i nastavnicima, maskiraju, želimo potaknuti kod njih kreativnost i maštovitost.

A to je jako važno za njihov razvoj i odgoj, ali isto tako i obrazovanje. Stoga nam je drago da smo okupili naše učenike, koji su se vrlo maštovito maskirali i koji su dali sebi oduška da poruče svijetu i Gradu Zenici tko i što žele biti te ono što, možda, u svojoj intimi osjećaju- kazao je Rosić.

Podvukao je kako mu je drago da su se djeca odazvala te sudjelovala u karnevalu, ali da zbog nekih organizacijskih okolnosti ove godine, kaže Rosić, nisu organizovali i mimohod kroz grad. Mimohod su zadnji put organizirali 2020. godine, ali najavljuje kako će već naredne godine “ponovo imati u planu i defile kroz Grad”.

Učiteljica Vb razreda Magdalena Đurić istakla je kako je ponosna na svoju školu i na sve učenike, kolegice i kolege.

-Svi su se toliko potrudili i zato ovoliko i uživamo. Uz to je još i prelijep sunčan dan, da upotpuni sve ovo- kazala je Đurić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno