Zenica

Učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola u ZDK se postepeno vraćaju u klupe od ponedjeljka

U skladu sa preporukom Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i Vlade ZDK Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK je odlučilo da se dodatno popuste epidemiološke mjere i postepeno počnu vraćati učenici u školske klupe.

Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u ZDK, uputio je svim osnovnim i srednjim školama na području kantona uputstvo o organiziranju nastave, potvrdio je za naš portal. Tako će od ponedjeljka nastava u školama se izvoditi kombinovano ili u skladu sa mogućnostima, a po preporuci Ministarstva zdravstva ZDK.

– Škole će zavisno od situacije sa prostorom određivati da li će biti jedan dan izvođenje nastave u školi, a drugi od kuće. Radi se o kombinovanom ulasku u odjeljenja.  Cilj Ministarstva je da, ukoliko se situacija bude u narednom periodu dosta popravila, se krene postepeno sa klasičnim odvijanjem nastave u svim školama na području kantona – kazao je za ministar Kozlić za Zenicabloh.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi