Zenica

Učenici Prve gimnazije u Zenici kreirali “KoronaBrojač”

Učenici Prve gimnazije u Zenici kreirali “KoronaBrojač” – U proteklom periodu učenici Prve gimnazije u Zenici su kreirali projekat pod nazivom KoronaBrojač.
“Kao učenici i sami smo enormno pogođeni COVID-19 pandemijom, ali kako smo se suočili i sa problemom nemogućnosti pronalaska svih relevantnih informacija o virusu na stranicama u BiH odlučili smo se na ovaj projekat.”
Dva glavna cilja projekta su bili pokazivanje tačnih i relevantnih statistika COVID-19 u BiH i odgovaranje na neophodna često postavljana pitanja građana o virusu.
Projekat “KoronaBrojač” je nakon dva mjeseca rada završen. Zahvaljujući ovom projektu uspješno su prikazane statistike koje se iz validnih izvora obnavljaju svaki sat, ne samo za BiH ili Balkan, nego za cijeli svijet.
Također, pored “brojača” kreirana je i online platforma na kojoj se nalaze odgovori na naješća COVID-19 pitanja kako bi pomogli svim građanima BiH.
Prema riječima kreatora, stranica neće imati, niti ima bilo kakvih reklama i čisto postoji kao pojekat dobre volje učenika Prve gimnazije u Zenici.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem