Zenica

Učenici Prve gimnazije predstavili svoju ideju: Pametna samoodrživa autobuska stajališta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici Prve gimnazije predstavili svoju ideju: Pametne samoodržive autobuske stanice- Učenici III-3 razreda Prve gimnazije u Zenici su uokviru svog školskog projekta uradili zanimljivo idejno rješenje.

Radi se o poboljšanju autobuskih stajališta, to jest o popravci i digitalizaciji istih.

“Naglašavamo da se projekat uklapa u “Smart City” ideju, koji nije samo komunalni, već i ekološki projekat. Vjerujemo da uvođenje pametnih, samoodrživih stanica ima za cilj poboljšati ekološke standarde i uštediti energiju. Osim toga, stanice sadrže digitalni prikaz koji omogućava putnicima pristup informacijama u stvarnom vremenu o tome kada dolazi autobus, koliko dugo će čekati i koje će rute biti najpogodnije za njihova putovanja. Stanice posjeduju javni WI-FI i solarne panele gdje će putnici moći puniti uređaje. Još jedna bitna stavka jesu ploče koje sadrže imena stanica, time bi građanima i turistima putovanje kroz grad i prigradska mjesta bilo lakše i jednostavnije.”

Zainteresovane građane pozivamo u našu Viber grupu: https://invite.viber.com/?g2=AQBiRlllclhffFCwD6b3qLb4jDOsavhqJj6LR5UhM4QUcHMZHz0a6S1J3aAsexwj



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno