Info Uncategorized

Učenici OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Zenica posjetili Memorijalni centar u Potočarima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Dan, 09.06.2022. ostaće zabilježen u Ljetopisu naše škole, ali i u srcima i pamćenju naših učenika  devetih razreda i njihovih razrednika koji su  bili u Potočarima.
Ponosni smo što smo sinovi i kćeri jedine nam domovine koja je branjena nevinom krvlju,što potvrđuju 6800 nišana koji čuvaju uspomenu na te žrtve.
Učenici su bili potreseni i pažljivo slušali  tokom puta emotivno predavanje pomoćnice direktora Fahrete koja je inspirativno govorila o iskustvima,ali i historijskim podacima o padu Srebrenice.Posjetili smo Memorijalni centar “Potočari”.Kustos je održao historijski čas i pokazo nam tri postavke.
Gledali smo film o padu Srebrenicei mučnom putu stanovnika tih krajeva.
Posebnu dobrodošlicu su nam ukazali uposlenici mfs-Emmaus ugostivši nas ručkom i toplim prijemom.Učenici su se vratili puni utisaka, što se vidjelo na njihovim licima, ali i u razgovoru s njima.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno