Zenica

Učenici OŠ “Meša Selimović” radovima od recikliranog otpada obilježavaju Dan planete Zemlje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici, izložbom radova od recikliranog otpada obilježavaju Dan planete Zemlje. Dan planete Zemlje koji se obilježava u četvrtak 20. aprila, ove godine će učenici Osnovne škole “Meša Selimović” obilježiti izložbom svojih radova.

Izložba će biti održana u 20.4.2023. godine u vremenskom periodu od 11.00-13.00 sati u kinu ” Ekran”, Trg Alije Izetbegovića 86, Zenica kada će učenici izložiti radove i lutke koje su napravili od otpada, prikazujući jedan od mogućih načina reciklaže.

“Tema ovog dana je ekologija i reciklaža kako bismo razvili ekološku svijest kod najmlađih. Djecu je važno učiti da mogu sačuvati prirodu od zagađenja, da je reciklažom moguće napraviti nove korisne predmete, da je važno odvajanje otpada, čuvanje okoline, zraka, vode i tla”, saopštila je Azra Ekinović, voditeljica ekološke sekcije Osnovne škole “Meša Selimović”.

Za potrebe izložbe povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, učenici su skupljali stare lopte, kutije od cipela, kartončiće od toaletnog papira i ubrusa, vreće za smeće od kojih su pravili likove Mešu i Mešicu koji će učenicima, tokom izložbe održati edukativno predavanje o važnosti i načinima očuvanja planete Zemlje.

Azra Ekinović, voditeljica ekološke sekcije Osnovne škole “Meša Selimović”Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno