Zenica

Učenici i pčelari u Zenici proslavili Svjetski dan pčela uz radionicu i sadnju medonosnog bilja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici osnovne škole “Edhem Mulabdic” u Zenici obilježili su Svjetski dan pčela, 20. maj uz radionicu o pčelama, te zasadili medonosno bilje i lipu.

Pored interaktivne radionice, na kojoj su učenici imali priliku da se upoznaju sa pčelama, kao vrijednom resursu, kreirali su i maketu pčele, ali i zasadili medonosnog bilje i lipu.

Zenička udruženja pčelara su svakom učeniku pripremili mali medonosni paket na poklon, te ukazali na značaj konekcije s mlađim uzrastima i prenošenje znanja na buduće generacije.

Radionica se realizuje u sklopu velikog dvogodišnjeg projekta pčelarstva kojeg financiraju Gradska uprava Zenica i Muslim Aid Association.

Muslim Aid Association je svojim aktivnostima osnažio mlađe pčelare novom opremom za pčelarstvo, a pored toga i udruženja pčelara pomogli s donacijom linije za proizvodnju satnih osnova.

Kako iz te humanitarne organizacije navode, kontinuirano rade na podizanju nivoa svijesti o značaju prirode i pčela kroz kampanje o zaštiti pčela i sajmove.

Projekt “Pčelarstvo i ruralni razvoj” će u tekućoj godini ponuditi dodjelu nove pčelarske opreme za pčelare, puštanje u rad mašine za satne osnove, ali i sajmove koji imaju za cilj da informišu građanje o pčelama i medu kao visoko vrijednoj namirnici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno