Zenica

Učenici Druge gimnazije u Zenici u posjeti bratskoj školi u Istanbulu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Institut Yunus Emre u oktobru 2022. bio je poveznica za stupanje u kontakt sa gimnazijom Istanbul Anadolu Lisesi.

Krajem mjeseca oktobra direktor škole Ismail Yoruk, te direkor direkcije za obrazovanje u okviru Ministarstva za obrazovanje Sadik Aslan u prostorijama JU Druga gimnazija u Zenici potpisali su sporazum o bratimljenju dviju škola. Sredinom novembra 2022. godina učenici bratske škole iz Istanbula su, zajedno sa svojim profesorima, posjetili JU Druga gimnazija u Zenici, te su u višednevnoj posjeti imali priliku obići nekoliko gradova naše domovine – Sarajevo, Travnik, Mostar i Zenicu.

Uzvratnu posjetu JU Druga gimnazija u Zenici realizovala je u periodu od 23. 4. do 28. 4. 2023. goodne, kada je 41 učenik u pratnji direktora Sumedina Arnauta i 4 profesora posjetio Istanbul.

Učenici su za to vrijeme imali priliku uživati u posebnim čarima koje Istanbul nudi, upoznati se s neobičnim i najljepšim znamenitostima, evropskim i azijskim dijelom ovog grada, ali i prisustvovati nastavi u školi i upoznati se s radom iste.

Na kraju, najvažnije od svega, učenici i profesori su stekli prijateljstvo za cijeli život, te iskustvo koje će zauvijek pamtiti.

Putovanje i promjena mjesta daju umu novu snagu, a ljudi koje upoznamo nas oblikuju.

Druga gimnazija Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno