Posuđeno

UBLEHE FUADA KASUMOVIĆA: Daje podršku zeničkim ljekarima, iako je blokirao račun JU KB Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UBLEHE FUADA KASUMOVIĆA: Daje podršku zeničkim ljekarima, iako je blokirao račun JU KB Zenica  – Agilni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ovaj put daje „podršku“ zahtjevima sindikata ljekara, piše portal Slobodna Bosna. Na stranu to što ta njegova „podrška“ spada u domen Kasumovićevih ubleha, po kojima je poznat. Taj isti gradonačelnik je blokirao račun JU KB Zenica, pa time i isplatu plata ljekarima, te time ugrozio funkcionisanje zdravstvenog sistema svim građanima Zenice i cijelog kantona.

To je isti gradonačelnik koji je svoju suprugu, ljekarku, uhljebio na mjesto direktorice Zavoda za medicinu rada, te joj nakon toga poklonio 15.000 KM iz JP Vodovod i kanalizacija Zenica. Potom je uputio sva preduzeća, čiji je osnivač grad, da sistematske preglede obavljaju – pogađate već, u zdravstvenoj ustanovi gdje je direktorica njegova supruga. Od iste te svoje supruge, doktorice, pokušava već mjesecima, budžetskim parama grada Zenice, otkupiti poljoprivredno zemljište.  Ista ta supruga gradonačelnika je i prema izvještaju CIN-a suvlasnica firme za promet lijekovima, pa je kao direktorica javne zdravstvene ustanove u sukobu interesa. Pa onda je Kasumović u pravu što traži da joj se i poveća plata.

U međuvremenu, ne oglašava se povodom zagađenja grada Zenice, koje je na alarmantnom nivou. Ništa ne kaže ni o grijanju grada koje je na izdisaju. Ne odgovara ni na vijećnička pitanja koliko je svojih ljudi zaposlio u gradskoj upravi i javnim preduzećima grada Zenice.  Ali oglasio se zato Upravni odbor sindikata ljekara i stomatologa Ze-Do kantona, koji je putem izjave predsjednika, prim.dr. Harisa Husremovića zatrazio od gradonačelnika da ih ne uvlači u svoje političke igre. Pogledajte na: https://www.zenicablog.com/sindikat-ljekara-i-stomatologa-zdk-ne-zelimo-ukljucenje-u-stranacka-previranja

Slobodna Bosna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno