Nogomet

Ubjedljiva pobjeda NK Nemila u 6. kolu Druge lige FBiH, grupa Centar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 23.septembra 2023.godine, odigrane su četiri utakmice 6. kola u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, grupa Centar, u kojoj nastupa i novi drugoligaš Nemila.

Evo rezultata današnjih utakmica 6.kola:

Subota, 23.09.2023. od 15,30 sati

Nemila: NK Nemila – FK Unis 4:1

Ilidža: FK Moščanica – NK „Žepče 1919“ 4:1

Hrasnica: FK Famos – FK Borac (J) 4:1

Breza: FK Rudar – NK Bosna 1:2

Novi drugoligaš NK Nemila iz istoimenog mjesta, trenera Aidina Mahmutovića, ostvario je ubjedljivu pobjedu nad ekipom FK Unis iz Vogošće (četvrta pobjeda u prvenstvu).

Rezultat: NK Nemila – FK Unis  4:1 (1:0);

Strijelci za Nemilu bili su Amir Mašić u 36′, Alem Kadić u 46′, Enis Ismić u 50′ i Nudžeim Imamović u 56′, dok je jedini gol za goste postigao Anadin Kozić u 86′.

Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Nemili po kišovitom i veoma teškom vremenu za igru, pred oko 100-tinjak najupornijih gledalaca.

Službena lica na utakmici u Nemili: Edvin Trakić -Sarajevo (glavni sudija), pomoćnici, A1 Amer Hromo (Trnovo) i A2 Adis Aljukić (Kakanj), 4.sudija Amir Sinanović (Nemila), delegat i posmatrač suđenja Mustafa Omanović (Visoko).

Sastav NK Nemila:

Mirzad Kozlić, Alija Bajrić-cap (od 59′ Amir Hodžić), Hadis Krehmić, Nudžeim Imamović, Amir Mašić (od 74′ Kenan Selimanović), Samed Žuna (od 74′ Amar Muračević), Anel Dedić (od 59′ Nedžib Sibalo), Harun Šabić (od 74′ Halil Kozlić), Enis Ismić, Amar Šišić, Alem Kadić. (Glavni trener Aidin Mahmutović, predstavnik kluba Amel Čamdžić).

Još na klupi NK Nemila: Dženis Merdić (golman) i Ensar Krehmić.

Povodom ove utakmice na oficijelnoj facebook stranici NK Nemila su objavili:

Po izuzetno teškim vremenskim uvjetima i jakim kišnim padavinama, naši momci ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv gostiju iz Vogošće. Možemo reći da je ova utakmica do zadnjih minuta izgleadala kao “replay” pripremne utakmice kada smo na našem stadionu savladali Unis rezultatom 4:0, ali gosti u posljednjim minutama postižu pogodak na utakmici za konačan rezultat 4:1. Na golu gostiju istakao se iskusni Ibro Hodžić, koji je spasio svoju ekipu još većeg poraza.

Našim momcima čestitamo na odličnoj igri i novoj pobjedi koja će nas učvrstiti na vrhu tabele Druge lige FBiH – Centar, a navijačima se zahvaljujemo na podršci po izuzetno teškim uslovima za gledanje utakmice! Našim gostima želimo sretan povratak kući , stoji u objavi NK Nemila.

U nedjelju, 24.9. (15,30h) igraju se preostale utakmice 6.kola:

Zavidovići: NK Krivaja – NK Ilijaš

Sarajevo: FK Baton – FK Igman

Maglaj: NK Moševac – NK Natron

Ustikolina: NK Kolina – NK Usora

E.Imamović

Foto sa NK Nemila



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno