Ostali sportovi

Ubjedljiv poraz zeničke ekipe MNK Neimari u Bugojnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ubjedljiv poraz zeničke ekipe MNK Neimari u Bugojnu – Futsaleri MNK Iskra Vrbas danas su upisali novu pobjedu u okviru Prve futsal lige FBiH grupa 1.

Bugojanci su danas ugostili MNK Neimari Zenica u 5. kolu i slavili 5:1.

Sve je bilo riješeno nakon prvog poluvremena kada je na semaforu pisalo 4:1, a za Iskru su pogađali dva  puta Alen Jusufbašić, te jednom Emir Gekić.

U nastavku je još jedan pogodak dodao sjajni Jusufbašić koji je tako ponio epitet igrača utakmice.

Jedini pogodak za goste djelo je Erdina Ramića.

Preostala dva susreta ove grupe igraju se sutra, ali jasno je da su Bugojanci glavni kandidat za Premijer ligu s obzirom da su do sada upisali sve pobjede.

Gekić, Jusufbašić, Fuka, Smajić, Čakić, Jusufbašić, Alkić, Knežević, Hujdur, Tutkur i društvo pokazali su svoje kvalitete i Bugojno bi prema svemu sudeći moglo dobiti još jednog premijerligaša.

Za to je svakako potrebna podrška vlasti, prije svega općinskog načelnika, te Općinskog vijeća grada u kojem je sport na veoma niskoj razini, pa se o sportskim uspjesima i nema pisati, ali izuzetaka ima.

Ukoliko se to desi, nema sumnje da bi dvorana KSC-a bila sjajno ispunjena kada budu gostovali najbolji bh. futsal timovi, što je i želja građana Bugojna, posebno zaljubljenika u Iskru.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno