Nogomet

U16 BiH bolja od Slovačke

U16 BiH bolja od Slovačke – Ženska „U-16“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas Slovačku sa 4:0 u posljednjem kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u mađarskom gradu Buku.

Dva gola postigla je odbrambena igračica i našeg tima Aldina Hamzić u 7′ i 28′, dok su se po jednom u listu strijelaca upisale Lara Ganić u 40′ i Ana Bakalar u 74′.

Izabranice Ilije Lucića turnir su završile na drugom mjestu sa dvije pobjede i jednim porazom, a pobjednik turnira je selekcija Republike Irske.

Današnju utakmicu bh tim je odigrao u sljedećem sastavu: Iman Šljivo, Aldina Hamzić (76. Zorana Milanović), Edenina Husić, Ana Bakalar (76. Irma Jusanović), Lajla Brzović (29. Lara Ganić), Vina Crnoja (76. Ajla Zukić), Maja Hrelja, Saliha Dokara (57. Frančeska Šimić), Nafija Rahmanović (57. Nikolina Milović), Mateja Mikić (57. Lejla Kovačević), Nadija Hamidović (66. Merjema Bajrić).

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem