Info

U Zeničko-dobojskom kantonu 29 asistenata u nastavi radit će sa 230 djece

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zeničko-dobojskom kantonu 29 asistenata u nastavi radit će sa 230 djece- S obzirom na sve veću potrebu asistenata u nastavi ministarstvo obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona sa Službom za zapošljavanje nastavilo je saradnju u okviru Projekta sufinansiranja zapošljavanja te je potpisalo ugovore za angžman 29 asistenata u nastavi.

S potpisivanjem ugovora o angažmanu 29 asistenata u nastavi nastavljena je saradnja ove dvije ustanove s ciljem zapošljavanja odgovarajućeg sturčnog kadra za djecu s poteškoćama u razvoju u osnovnom i srednjem obrazovanju redovne nastave.

Za ovu svrhu osigurano je 150.602 KM, a direktor Službe za zapošljavanje ZDK Anto Pešić je kazao da su sredstva osigurana planom Federalnog zavoda zapošljavanja za 2021. godinu.

“Već nekoliko godina je ovaj projekt u implementaciji i obuhvata ciljnu grupu nezaposlenih osoba koje se nalaze na evidenciji biroa za zapošljavanje. Objašnjenje za bitnost ove karike u obrazovanju i pomoći djeci s poteškoćama u razvoju nije potrebno dodatno objašnjavati”, kazao je Pešić te dodao da će projektom biti sufinansiran dio neto plaća ili doprinosa u iznosu do 600 KM po osobi.

Na području Zeničko-dobojskog kantona nalazi se 230 učenika kojima je neophodna primjerena vrsta podrške tokom odgojno-obrazovnog rada zbog invaliditeta, teškoće ili uslijed prisutne nadarenosti ili talenta.

Asistente u nastavi dobit će 29 osnovnih škola, a sve u skladu s profilom i stručnom spremom kadrova koja rezultira u konačnici znatno boljim ishodom učenja djece, ali i usvajanja gradiva.

S obzirom na sve veću potrebu asistenata u nastavi ministarstvo obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona sa Službom za zapošljavanje nastavilo je saradnju u okviru Projekta sufinansiranja zapošljavanja te je potpisalo ugovore za angžman 29 asistenata u nastavi.

Za ovaj angažman potreban je još veći broj asistenata u nastavi, ali s obzirom na aktuelnu situaciju oni kojima je pomoć potrebna zahvalni su i na jednom asistentu koji će raditi sa više djece tokom dana.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno