Nogomet

U Zenici završena još dva Memorijalna turnira ŠF Tempo Sport

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao što smo ranije objavili, Škola fudbala Tempo Sport iz Zenice za septembar ove godine najavila je tri Memorijalna turnira. Jedan je održan 17.9. i to 1.Memorijalni turnir  Muhamed Kulalić za dječake rođene 2009.godine, na kojem su pobjedili dječaci FK Sarajevo.

Proteklog vikenda na terenima ŠF Tempo Sport u Zenici održana su još dva turnira i to 4. Memorijalni turnir „Harun Mujkić“ za dječake 2007.godište i 2.Memorijalni turnir „Bakir Sirčo-Barba“ za dječake 2008.godište. Ekipe su brojale 5+1, golovi su bili 5×2, a maksimalan broj igrača je 12.

Na 4. Memorijalnom turniru „Harun Mujkić“ za dječake 2007.godište, u čast tragično preminulog dječaka Haruna Mujkića, pobjedila je ekipa ŠF Pjetlić iz Tuzle, koja je u finalu pobjedila ŠF Borac Jelah sa 3:0 i koja nije doživjela nijedan poraz. Treće mjesto osvojili su domaćini turnira, ŠF Tempo Sport.

– Cilj turnira je održati lijepa sjećanja na našeg Haruna Mujkića, koji je tragično nastradao 18. septembra 2014. godine. Evo već četvrtu godinu zaredom turnir nas okuplja i to je praznik drugarstva, dobre igre i lijepih sjećanja na našeg igrača. Uvijek smo bili ponosni i bit ćemo ponosni što smo se mogli igrati i družiti sa Harunom-, poručili su iz Tempo sporta.

I ove turnire, kao i prethodnih godina, pomoglo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i ministar Mensur Sinanović.

U trećem septembarskom turniru, 2.Memorijalni turnir „Bakir Sirčo-Barba“ za dječake 2008.godište, pobjedila je ekipa ŠF Sloga Doboj, koja je u finalu bila bolja od ŠF Pjetlić Tuzla sa 4:0. Treće mjesto osvojili su dječaci ekipe Sport Tim iz Banja Luke. Ekipa Sloge je ostvarila pobjedu bez ijednog poraza i fenomenalnom gol razlkom od 20:0, uglavnom, zahvaljujući fenomenalnom golmanu Tariku Banjiću, objavljeno je na ŠF Pjetlić Tuzla.

Na turnirima je učestvovalo po 12 ekipa. Za prva tri mjesta domaćin je uručio pehare, medalje i diplome. Turniri su prošli u odličnoj organizaciji i lijepom druženju. Za ovakve prelijepe i uspješne manifestacije bila bi potrebna i podrška Grada Zenice, koja je ovog puta izostala, a turniri su održani uz pomoć nekih roditelja i ljubitelja kluba Tempo Sport, kojima se domaćin, Tempo Sport, puno zahvaljuje.

Inače, Škola nogometa Tempo Sport iz Zenice postala je prepoznatljiva u BiH i regionu sa kvalitetnim radom sa najmlađim selekcijama dječaka, kao i organizovanju turnira.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno