Sudske klupe

U Zenici, Visokom i Kaknju jutros uhapšeno na terenu 18 članova ispitnih komisija za polaganje vozačkih ispita

U Zenici, Visokom i Kaknju jutros uhapšeno na terenu 18 članova ispitnih komisija za polaganje vozačkih ispita – Pripadnici MUP-a Zeničko – dobojskog kantona uhapsili su tokom jutra osamnaest osoba, po Naredbi Tužilaštva ZDK, koja se odnosi na provođenje istrage ovog Tužilaštva zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

U okviru akcije na području Zenice, Visokog i Kaknja lišeno je slobode 18 osoba na ispitnim mjestima u svojstvu članova ispitne komisije za vozače motornih vozila ZDK. U navedenoj akciji podršku i asistenciju su pružala ovlaštena službena lica MUP-a ZDK.
U toku je kriminalistička obrada nad navedenim osobama nakon čega će ista biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Kako saznajemo, ova akcija se veže za akciju “Volan” u kojoj je uhapšeno i procesuirano nekoliko zvaničnika i instruktora, u sistemu polaganja vozačkih ispita.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem