Ostali sportovi

U Zenici u toku 22. teniski turnir „ZENICA OPEN 2022“ sa 70 učesnika iz 14 zemalja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je u toku 22. teniski turnir  „ZENICA OPEN 2022“ iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina (U16), a koji se održava od 02.-07.05.2022. godine.

Turnir se igra na teniskim terenima Sportsko-rekreacionog centra Kamberovića polje u Zenici, a u organizaciji Tenis kluba Čelik iz Zenice.

Povodom početka glavnog turnira održana je press konferencija TK Čelik, na kojoj su se prisutnim obratili Azra Baručija-Koluh, sekretar TK Čelik i ispred organizatora turnira, te Damir Kukić, direktor turnira.

Inače, ovaj 22.turnir „Zenica Open 2022“ je Međunarodnog karaktera i iz kalendara je Tennis Europe

Takmičari su iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Slovačke, Češke, BiH…, a jedna takmičarka je iz Kine po prvi put.

Prva dva dana igrani su i kvalifikacijski mečevi za ulazak u glavni turnir, a mečevi 1. kola glavnog dijela turnira počeli su juče. U ženskom dijelu glavnog turnira nastupa 28, a u muškom 32 igrača iz 14 zemalja.

– Nakon svih godina, ponosni smo i zadovoljni da možemo u ovakvoj konkurenciji organizovati turnir koji se nalazi na „karti Evrope“, te je na listi turnira Tennis Europe. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da će ljubitelji sporta narednih dana uživati na terenima Kamberovića polja. Bh. tim na ovom turniru je vrlo respektabilan – kazao je direktor Turnira Damir Kukić.

Sekretarka TK Čelik Azra Baručija- Koluh napomenula je kako je zenička igračica Asja Salkanović iz Tenis kluba As, koja je prošle godine igrala u polufinalu, uprkos povredi, može doći i do same završnice turnira.

-Na ovom turniru igra i sin Gorana Ivaniševića – Emanul, koji je juče prošao prvo kolo. Podsjeća na Gorana, ali nema neki poseban rejting.-, istakla je Baručija-Koluh.

Nakon prvog kola, dvojica od 10 bh. predstavnika prošla su među najboljih 16 (Luka Đurđević i Kan Musabegović), dok su od 10 bh. djevojčica, četiri prošle u naredno kolo (Sabina Hasanić, Lana Petković, Asja Salkanović i Henna Kadić).

Prva nositeljica turnira je Srbijanka Stela Džimović, a druga Poljakinja Natalia Klys, koja su jučer bile slobodne. Klys će danas od 11,30 sati igrati protiv Zeničanke Salkanović. U konkurenciji dječaka, prvi nositelj je Paolo Angeli iz Slovenije, a drugi David Bakonyi iz Mađarske.

Generalni pokrovitelj turnira je Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a među sponzorima su Grad Zenica, BH Telekom…

Tekst i foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno