Zenica

U Zenici sutra državno prvenstvo u robotici, pobjednici osiguravaju odlazak u Panamu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici sutra će biti održano državno prvenstvo u robotici koje će ugostiti ekipe iz Bosne i Hercegovine, a pobjednici će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskom prvenstvu u Panami.

Nacionalni organizator događaja Kenan Varda u razgovoru za Klix.ba je kazao da je sretan što je Zenica po treći put domaćin državnog prvenstva u robotici te da će to biti i tradicija s obzirom da su dobili dozvolu od regionalnih koordinatora da ovo takmičenje pet godina bude u Zenici.

Takmičenje organizuje Univerzitet EDUTUS, Univerzitet u Zenici, Grad Zenica, Razvojna agencija Zeda i Udruženje Obrazovanje za novo doba – STEAM Obrazovanje

“U završnici ćemo imati 24 ekipe, osam po starosnoj kategoriji, a radi se o jednodnevnom takmičenju koje počinje u jutarnjim, a završava u predvečernjim satima. Novost je da će tri ekipe iz tri kategorije osigurati prolazak na Svjetsku olimpijadu u robotici koja će biti održana u Panami što je motiv više njima da se dokažu i ostvare zapažene rezultate”, izjavio je Varda.

Dodao je da će ove godine konkurencija biti velika s obzirom da je primjetan rad i trud koji su djeca i njihovi instruktori uložili od prošlogodišnjeg takmičenja te da će biti zanimljivo do samog kraja.

Naglasio je i da su podršku dobili i od Zeničko-dobojskog kantona te da će premijerka Amra Mehmedić otvoriti ovo takmičenje, Grada Zenice te BHTelecoma te da su ove institucije obećale izdvojiti određena sredstva za slanje pobjednika u Panamu.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno