Nogomet

U Zenici se okupila nogometna “U-18” reprezentacija BiH

U Zenici se okupila nogometna “U-18” reprezentacija BiH – Nakon duže pauze u Trening centru NS BiH u Zenici danas se ponovo okupila jedna reprezentativna selekcija, saopćeno je iz krovne kuće bosanskohercegovačkog nogometa. Na teren su istrčali “U-18” reprezentativci predvođeni Slavenom Musom.

Trener u stručnom štabu juniorske selekcije BiH Vedin Musić ističe da je važno što je ekipa ponovo na okupu.

“Nedostajao nam je ovaj način rada sa igračima, naročito zbog toga što smo bili ušli u jedan trenažni proces i krenuli sa prijateljskim utakmicama i pripremama za kvalifikacije. Imali smo plan i program kako da se pripremimo za zvanične utakmice koje su bile i pred ‘U-18’ i ‘U-19’ reprezentativcima. Nažalost, situacija sa virusom korona nas je sve poremetila, ali radujemo se što smo ponovo na okupu. Iskoristićemo priliku da što bolje odradimo ovu akciju i vidimo na koga sve možemo da računamo u narednom periodu”, rekao je Musić i dodao:

“Poslije ovolike pauze prirodno je da će trebati malo više vremena da se igrači vrate u onu formu u kojoj su bili. Sigurno je da su svi individualno radili, ali bez obzira na to najbitnije je da se oni vrate normalnom trenažnom procesu. Nije isto kad morate raditi bez terena i lopte. Ovo okupljanje je idealna prilika za momke da se polako vrate na nivo na kojem su bili.”

Golman Luka Damjanović se raduje što je ponovo na reprezentativnom okupljanju.

“Svi smo poželjeli okupljanja i drago mi je da smo se ponovo zajedno nakon tri mjeseca. Bilo je teško u proteklom periodu, ali imao sam sreću da sam mogao u dvorištu da radim i održavam formu po programu koji sam dobio od trenera. Već neko vrijeme treniram sa prvim timom Borca i mogu biti zadovoljan svojom fizičkom spremom”, rekao je Damjanović za klix.ba.

Reprezentativac Faruk Hodžić je takođe bio aktivan u proteklom periodu.

“Bilo je teško u protekla tri mjeseca, ali radili smo i vjerujem da se neće puno na nama osjetiti ova pauza. Klub nam je omogućio online treninge kako bismo održali formu. U ovoj generaciji imamo veoma dobrih igrača i vjerujem da ćemo biti spremni kad to bude najpotrebnije i da ćemo ostvariti dobre rezultate”, rekao je Hodžić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem