Zenica

U Zenici promovirana knjiga hfz. dr. Safet ef. Husejnovića “Utjecaj kiraeta na izvođenje šerijatskih propisa”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici promovirana knjiga hfz. dr. Safet ef. Husejnovića – U okviru manifestacije Medžlisa Islamske zajednice Zenica ”Želja za Resulom” u četvrtak 29. 12. 2016. godine u Velikoj Sali Gradskog vijeća Zenica organizirana je promocija knjige ”Utjecaj kiraeta na izvođenje šerijatskih propisa”, autora hfz. dr. Safet ef. Husejnovića.

O knjizi ”Utjecaj kiraeta na izvođenje šerijatskih propisa” na promociji su govorili: hfz. prof. dr. Halil Mehtić, dekan IPF u Zenici, prof. dr. Almir Fatić, vanredni profesor na Katedri Tefsira, na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, hfz. mr. Enes ef. Beganović, imamu Sultan-Ahmedove džamije u Zenici i autor knjige hfz. dr. Safet ef. Husejnović. Moderator je bio Edin Kavazović.
Promociji su prisustvovali su i glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović.

Na promociji je, između ostaloga, istaknuto da se u knjizi ”Utjecaj kiraeta na izvođenje šerijatskih propisa” autor bavio šerijatsko-pravnim komentarima poznatih islamskih učenjaka, s aspekta kira’eta. Dr. Husejnović istraživao je koliko i kako su se islamski učenjaci služili kira’etima u ustanovljavanju, izvođenju i prezentiranju šerijatskih normi, polazeći od činjenice da mezhebsko-pravna razilaženja u određenoj mjeri proizilaze iz različitih kira’eta, kao što proizilaze iz različitih morfoloških, gramatičkih i stilističkih analiza.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno