Zenica

U Zenici prezentiran projekt “Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici prezentiran projekt “Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH”- U Velikoj sali Grada Zenica danas je održana prezentacija projekta “Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH”.

Tema prezentacije bila je smart city rješenje pametnog parkinga („Go Parking“, razvijen od firme Lanaco) i projekat koji će finansirati Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)

Na prezentaciji je prezentiran i operativni plan projekta i pojedinosti ugovora o realizaciji demo projekta „Pametni parking“.

Inače, projekt „Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH“ zajednički pripremaju i pokreću Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), kompanije Lanaco i DVC Solutions i BiT Alijansa, udruženje IT kompanija u BiH.

Namjera projekta je da podrži progresivne lokalne samouprave u početnoj realizaciji njihove vizije digitalne transformacije u pametni grad. U fokusu je unapređenje spremnosti i kapaciteta JLS za procese modernizacije opštinskih usluga koristeći, u svijetu prihvaćeni, „smart city“ koncept i rješenja.

Na osnovu jasno definisanih kriterijuma bit će odabrano 4-5 pilot opština iz BiH kojima će projekt asistirati u formulisanju vizije pametnog grada i procesu akcionog planiranja transformacije, koordinirano sa postojećim strategijama i planskim procesima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno