Uncategorized

U Zenici potpisan Sporazum o saradnji RK Čelik i RK Celje (Slovenija)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je u službenoj posjeti kao gost Rukometnog kluba Čelik, novog člana Premijer lige BiH, boravio generalni direktor RK Celje iz Slovenije, Miroslav Benicky. Pored potpisa protokola o detaljima  prvog gostovanja Slovenaca u Zenici, 12. i 13. avgusta ove godine, direktor Benickyi predsjednik RK Čelika Škrbić su potpisali Sporazum o dugoročnoj saradnji dva rukometna kluba.

-,,Sporazum o dugoročnoj saradnji dva kluba otvara mogućnosti na planu trenerske i organizacijske saradnje. RK Celje je ovogodišnji  dvostruki prvak Slovenije (osvojio i ove godine duplu krunu –  i Kup i prvenstvo države), a od prije 20 godina je evropski šampion u rukometu. RK Celje ponovo igra evropsku Ligu prvaka i mi smo pozvali podmladak RK Čelika da gostuje u Celju i prisustvuje uživojednoj utakmici Lige prvaka. RK Celje će rado ugostiti trenere podmlatka RK Čelika da im prenesemo naša iskustva u organizaciji i radu sa mladima. Takođe, radujemo se dolasku RK Celja u Zenicu. Želimo da sa RK Čelikom ostvarimo dugoročnu sportsku, prijateljsku i poslovnu saradnju. Zato smo i potpisali Sporazum o dugoročnoj saradnji dva kluba ’’ – izjavio  je Miroslav Benicky, direktor RK Celje.

Na sastanku u Zenici  je istaknuto da za gostovanje u Zenici, jednog od najboljih evropskih rukometnih klubova, vlada veliko interesovanje među ljubiteljima rukometa i sporta. Ne samo u Zenici,nego i u ostalim gradovima, Visoko, Kakanj, Sarajevo, Bugojno, Maglaj, Zavidovići i  druga mjesta, pa se očekuje  rekordna posjeta, a  posebno susretu RK Čelik – RK Celje u Gradskoj Areni Zenica.

Takođe, 12. i 13. avgusta će biti održan tradicionalni, 10. Međunarodni rukometni turnir ZAIM KOBILICA, posvećen  legendi zeničkog, BH i italijanskog rukometa, gdje učestvuju RK Krivaja Zavidovići i Konjuh Živinice, a očekuje se potvrda učešća RK Vogošća i RK Crvena Zvezda iz Beograda.

-,,Gostovanjem renomirane evropske ekipe RK Celje i organizacijom 10. Međunarodnog rukometnog turnira ZAIM KOBILICA, RK Čelik  će proslaviti svoj povratak u Premijer ligu BiH i 73 godine postojanja našeg kluba.  Biće to zasigurno veliki praznik rukometa u našem gradu ’’ – kaže na kraju Pane Škrbić.

Direktor RK Celje Miroslav Benickydao je izjavu i u vezi Žrijeba za sljedeće takmičenje Lige prvaka u rukometu:

– Drago mi je da smo predsjednik Čelika Pane Škrbić i ja gledali ,,živi’’ prijenos izvlačenja za takmičenje Lige prvaka. Vrlo sam zadovoljan grupom B Lige evropskih prvaka u kojoj igra i RK Celje, a gdje ćemo u toj grupi ugostiti  mađarski Veszprem HC, jer nam na taj susret dođe minimalno 600 ljubitelja rukometa iz Mađarske. Zatim dolazi nam uvijek aktuelna RK Barcelona, te ovogodišnji evropski šampion,  njemačka ekipa Madenburg, francuski Montpellier i druge ekipe iz vrha evropskog rukometa, što će nam obezbijediti punu dvoranu u Celju u tim susretima – ističe generalni direktor RK Celje Miroslav Benicky.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno