Ostali sportovi

Počeo 4. Memorijalni turnir „Muhamed Serdarević“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici počeo 4. Memorijalni turnir „Muhamed Serdarević“ – Danas je u Zenici počeo 4. Memorijalni turnir “Muhamed Serdarević”. Organizatori turnira su porodica Serdarević i ŠK Čelik iz Zenice. Turnir se igra u prostorijama Šahovskog doma u Zenici uz učešće 60 takmičara, među kojima su dva velemajstora, šest FIDE majstora i jedan internaciomalni majstor.

Na otvaranju turnira prisutnim se obratio Vincenc Šunjić, direktor turnira, a prvi potez na turniru povukao je Harun Serdarević, sin rahmetli Muhameda Serdarevića. Igra se 9 kola po švicarskom sistemu (kompjutersko parovanje), uz tempo igre od 15 minuta po igraču.

Nagradni fond iznosi 620 KM i biće podjeljen na 7 prvoplasiranih igrača. Direktor turnira je Vincenc Šunjić, glavni sudija Sejfudin Miskić FA, a operater Belmir Miskić.. Pobjednik prošlogodišnjeg, trećeg, turnira je FM Dejan Marjanović iz Viteza, seniorski olimpijski reprezentativac BiH.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno