Zenica

U Zenici otvoreno još jedno sportsko igralište

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u mjesnoj zajednici Klopče u funkciju stavljeno novoizgrađeno kombinovano sportsko igralište. Sredstva u visini od 93.575,68 KM osigurao je Grad Zenica, a izvođač radova bilo je lokalno preduzeće “Arcon-in” d.o.o.

Igralište u MZ Klopče, gdje se ove godine očekuje implementacija većeg broja projekata iz oblasti rekonstrukcije putne infrastrukture, kao i izgradnje plinske mreže, u funkciju su stavili gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, direktor Osnovne škole “Skender Kulenović” Amel Kablar i predsjednik MZ Klopče Ibrahim Omić.

“U protekle tri godine Grad Zenica je finansirao izgradnju 15-tak dječijih igrališta, kao i sportskih poligona. Trenutno su u fazi završni radovi na šest dječijih igrališa u mjesnim zajednicama Jalija, Zmajevac, Nova Zenica i Koprivna, te dva igrališta na Mokušnicama. Vrijednost tih radova je oko 80.000 KM. U ovoj godini planirali smo izgraditi još 13 dječijih i sportskih igrališta, za šta su sredstva planirana Budžetom Grada. Na ovo me ponukao događaj iz nedavne prošlosti kada je omladina privođena u policiju jer se bunila što nema sportski poligon. Opredjeljenje mene kao gradonačelnika i Gradske uprave jeste da sredstva koja su se ranije trošila u ko zna kakve političke projekte i za finansiranje stranaka, vratimo građanima Zenice, a posebno našim najmlađim”, izjavio je gradonačelnik Kasumović, podsjećajući kako su u protekle dvije godine osigurani udžbenici za sve zeničke prvačiće, a da će ove godine osim knjiga djeca dobiti i školske torbe.

Kazao je da će u sklopu Projekta modernizacije i proširenja javne rasvjete i ovo naselje dobiti funkcionalnu javnu rasvjetu.
Direktor JU Osnovna škola “Skender Kulenović” Zenica Amel Kablar je izrazio veliko zadovoljstvo što je došlo do realizacije projekta izgradnje sportskog igrališta.

“U ime kolektiva Područne škole “Klopče” i u svoje lično neizmjerno se zahvaljujem gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice na podršci. Izgradnju sportskog igrališta čekali smo punih 56 godina”, istakao je Kablar.

Nedavno su na izletištu Smetovi uređeni dječije igralište i sportski poligon, a po usvajanju Budžeta Grada za 2020. godinu steći će se uslovi za početak realizacije projekta izgradnje još 13 dječijih i sportskih igrališta na području našeg grada.

Gradonačelnik Kasumović obradovao je učenike iz Klopča loptama i drugim sportskim rekvizitima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno