Biznis

U ZENICI ODRŽANA PREZENTACIJA PROGRAMA DEVELOPPP.DE – JAČANJE SARADNJE SA PRIVATNIM SEKTOROM UZ PODRŠKU REGIONALNOG SERVISNOG CENTRA (RSC)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 19. novembra 2019., Grad Zenica i Agencija ZEDA u saradnji sa Regionalnim servisnim centrom (RSC) održali su prezentaciju develoPPP.de programa u Impulsnom kreativnom centru Agencije ZEDA. Ovaj Program podržava postojeće projekte GIZ-a u u razvoju novih partnerstava sa privatnim sektorom sa posebnim fokusom na program develoPPP.de

Treba napomenuti da je develoPPP.de prije više od 20 godina osnovalo njemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) kako bi potaknulo sudjelovanje privatnog sektora u područjima u kojima se poslovne prilike i inicijative razvojne politike preklapaju. U tu svrhu BMZ nudi finansijsku i tehničku podršku kompanijama koje žele poslovati ili su već započele s radom u zemljama u razvoju i tržištima u nastajanju.

Program je namijenjen za respektabilne firme koje mogu utjecati na širu društvenu zajednicu i koje su spremne dijeliti informacije sa konkurencijom ili drugim firmama. Jedan od uslova Programa jeste da firme imaju preko 8 zaposlenih, preko 800.000 € godišnjeg prometa i da su najmanje dvije godine aktivne na tržištu.

Na današnjoj prezentaciji, firmama su predstavljeni ciljevi, kriteriji, vrste ugovora i mogućnosti učešća, prezentovani su dobri primjeri develoPPP.de projekata iz zemlje i regije, navedeni su primjeri razvojnih partnerstava u regiji, te su učesnici imali priliku postaviti pitanja i saznati potrebne detalje za eventualno sudjelovanje u Programu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno