Zenica

U Zenici održan treći Start-up dan o unaprjeđenju biznis vještina za poboljšanje života cijele društvene zajednice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak, 13.4.2017.godine, u Zenici se održao treći start-up dan „Kreni“ u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Učesnici trećeg start-up dana „KRENI“ iz Visokog, Zenice, Ilijaša i Žepča su imali priliku predstaviti svoje biznis ideje iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici. U toku samo sat vremena predstavljeno je 33 ideje nakon čega su, uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreirali start-up rješenja i iste predstavili stručnom žiriju.

Tri najbolje start-up ideje su nagrađene plaketom i novčanom nagradom koju su obezbijedili Udruženje poslodavaca Zenica i njegovi članovi (“PERO” d.o.o. Zenica, “AKSA” d.o.o. Zenica, “ALMY” d.o.o. Zenica):
1. „Ekstraktor“ – Tim Gimnazije „Visoko“ (Visoko)
2. „Agro Pelet“ – (Žepče)
3. „3D printeri u medicini“ – (Zenica)

Ispred projektnog tima „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, prisutnima se obratila Majda Ganibegović, voditeljica projekta, i kazala da drugi, od ukupno šest start-up dana, pokazuje kako se start-up način razmišljanja može aplicirati na razvoj vještina koje su važne za unaprjeđenje zajednica, te da ideje ljudi koji dolaze ukazuju na volju i želju za promjene, ali i spremnost za individualni doprinos na društvenom nivou. Na kraju je naglasila da ova platforma ukazuje na moguću saradnju i sinergiju predstavnika mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, mladih i privatnog sektora.

Edin Mehić, suosnivač Networksa, istaknuo je značaj ovakvog okupljanja jer je ovo najbrži način da građani i građanke naprave projektne prijedloge koji imaju ogroman uticaj na njihove lokalne zajednice, te dobiju podršku i ohrabrenje za daljnji angažman pri implementaciji ovih društveno korisnih projekata.

Naredni start-up dan će 4. maja biti održan u Ljubuškom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno