Zenica

U Zenici održan Okrugli sto na temu „Konkretna inkluzija osoba s invaliditetom u zdravstvu u BiH”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici održan Okrugli sto na temu „Konkretna inkluzija osoba s invaliditetom u zdravstvu u BiH” – U  Zenici je održan okrugli sto na temu: „Konkretna inkluzija osoba s invaliditetom u zdravstvu u BiH”, uz podršku MyRight i LFTW. Naime, radi se o aktivnostima u sklopu kampanje ”PonosniNaSebe” – Razmatranje/Usaglašavanje prijedloga izmjena i dopuna “Odluke o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranih lica na korištenje ortopedskih i drugih pomagala, zubnoprotetske pomoći, zubnoprotetskih nadomjestaka i endoproteza u ZE-DO kantonu”.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom ZDK, ali i predstavnici institucija koje su nadležne za rješavanje problema ove populacije. Ispred organizacija osoba sa invaliditetom formirana je komisija koja će komunicirati sa Zavodom zdravstvenog osiguranja i pokušati riješiti probleme koje ima ova populacija kada su u pitanju ortopedska i druga pomagala, zubnoprotetska pomoć i zubnoprotetski nadomjesci ali i endoproteze u ZDK.

Predložen je sljedeći sastav komisije:
– Ispred organizacija koje okupljaju roditelje i djecu oboljelu od specifičnih oboljenja gospodin Selvedin Dedić
– Ispred organizacija osoba koje imaju lokomotorne smetnje gospodin Harun Aliefendić
– Ispred Saveza slijepih građana gospođica Amela Šekić
– Ispred Saveza dijabetičara gospodin Haris Delić
– Ispred Saveza gluhih i nagluhih gospodin Enver Krehić

Sastanci sa ZZO će se održavati po potrebi pojedinačno ili grupno u zavisnosti od toga šta je tema sastanka.

Pored svega navedenog, zatraženo je da se što prije formira komisija ispred Zavoda zdravstvenog osiguranja kako bi se što prije pristupilo rješavanju nagomilanih problema i stvorili što bolji uslovi života za populaciju osoba sa invaliditetom u našem društvu.

A. Talić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno