Košarka

U Zenici održan košarkaški turnir KK Vukovi, “10 godina košarke”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda u Zenici je održan dvodnevni košarkaški turnir, nakon dvije godine pauze, koji je organizovao KK Vukovi iz Zenice, a povodom 10 godina postojanja kluba.

Na ovogodišnjem turniru, koji se igrao u gradskoj Areni “Husejin Smajlović” Zenica, učestvovalo je 26 selekcija iz tri države u tri starosne kategorije (predpioniri, pioniri i kadeti), sa oko 250 dječaka.

Među gostima bili su, po prvi put, dječaci iz Bukurešta, Košarkaški klub BC Sharks i Petrovgrad iz Zrenjanina.

– Posebno smo ponosni na činjenicu da je turnir međunarodnog karaktera. Po prvi put smo ugostili ekipu BC Sharks iz Bukurešta-Rumunija i ekipu Petrovgrad iz Zrenjanina, koji su već bili ranije na našem turniru. Dogovorili smo saradnju i krajem godine planiramo otići na njihov tradicionalni turnir u Zrenjaninu. To je ono što košarku čini posebnom, da se stvaraju nova prijateljstva i novi odnosi. Ja se već radujem svim lijepim uspomenama koje će djeca ponijeti iz našeg grada iz Zenice. Takođe nadam se da ćemo mi kao domaćini u najboljem svijetlu prezentovati grad Zenicu -, izjavio je, povodom ovog turnira, za Zenicainfo.ba Harun Čolić, direktor KK Vukovi iz Zenice.

Tri najuspješnije ekipe bile su: u kategoriji predpionira OKK Čelik, kod pionira Košarkaški klub Silver Kings iz Srebrenika i kod kadeta gosti iz Rumunije BC Sharks -, objavio je Zenicainfo.ba.

Domaćini su se zahvalili svim sponzorima i onima koji su pomogli organizaciju ove manifestacije, a posebno: Fuad Kasumović – Grad Zenica, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, BH Telecom – Namir Škaljo, Multiteh-inženjering, Shot d.o.o., Gradski vijećnik Kenan Uzunović, Ingrad Ze, Mladen Simić – Kantonalni zastupnik, Bellona d.o.o.;

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno