Biznis

U Zenici odabrano idejno rješenje trga i objekta gradske kafane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici odabrano idejno rješenje trga i objekta gradske kafane – Prvu nagradu na “Arhitektonskom konkursu za izradu idejnog rješenja novog koncepta korištenja objekta gradske kafane u Zenici zajedno s trgom ispred i pored objekta” prema odluci stručnog žirija dobio je arhitektonski tim “Lativa” iz Sarajeva.

Na ovaj konkurs bilo je prijavljeno 11 predloženih rješanja, a žiri u sastavu Vedad Islambegović, Zvjezdan Turkić i Mirsad Heleg danas je javno proglasio nagrađene radove i imena autora.

“Prvonagrađeni rad se izdvojio od ostalih iz razloga, jer je prostorno-programski tretiran lokacijom i u njemu se ne vide predmeti bespotrebne formalne pretencioznosti. Meni je drago da smo izabrali rad koji suptilno rješava problem nastavljajući postojeću strukturu”, kazao je Feni Vedad Islambegović.

Prvonagrađani izabrani rad od žirija gradska komisija za realiciju projekta je nagradila s 4.000 KM.

Po riječima člana komisije gradske uprave Muhameda Husremovića, ovo je prva faza realizacije novog koncepta trga i gradske kafane, dok će u drugoj fazi, koja bi trebala da počne uskoro, biti izabran partner za konačnu realizaciju projekta.

Ocjenjivački žiri u procesu izbora najboljeg rješenja, nagrade je dodijelio slijedećim radovima:

1.   Prva nagrada (iznos 4000 KM): rad pod šifrom C9366, autori Tim Lativa d.o.o. u sastavu Dina Mesihović, Amila Rujanac, Mersiha Čerim i Sanja Bušatlić (kao saradnik).

Adresa: ul. Branilaca Sarajeva br.20/2, 71000 Sarajevo;

2.   Druga nagrada (iznos 1000 KM): rad pod šifrom J9248, autori: Zejd Kobilica, Jasmin Sirčo, Emina Alić i Ilma Kobilica.

Adresa: Curak 2/2, 71000 Sarajevo;

3.   Treća nagrada (iznos 500 KM): rad pod šifrom S2293, autor: ENTASIS d.o.o. Zenica.

Adresa: Štrosmajerova br.12., 72000 Zenica

Osnovni cilj konkursa bio je izabrati najkvalitetnije idejno rješenje čija bi implementacija trebala omogućiti da se objektu povrati funkcija Gradske kafane, prostorna atraktivnost i bitnost u široj slici grada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno