Zenica

FOTO: U Zenici obilježen Dan Kudsa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici obilježen Dan Kudsa – U Zenici je večeras upriličen iftar za oko 160 postača u povodu obilježavanja 40. godišnjica međunarodnog Dana Kudsa. Iftaru su prisustvovali predstavnici javnog, političkog, vjerskog, privrednog i kulturnog života, te ambasadori države Palestine, Islamska republika Iran, zamjenik ambasadora Republike Turske i zamjenik ambasadora Islamske republike Pakistan.

U ime organizatora Islamskog vrhovnog vijeća Iraka, Ured za zemlje Balkana obratio se Ali Al-Baldawi koji je govorio o značaju Kudsa:

„Al-Quds Al-Sharif je raskrsnica za razvrstavanje stavova,tako da naše narode neće više da zavaraju strani lideri i carevi ispunjeni psihološkim kontrakcijama i praznim istorijskim fantazijama, kako bi region pretvorili u labirinte destrukcije kao što je to učinio Sadam.“ – kazao je Al-Baldawi.

O značaju Kudsa govorili su; izaslanika premijera ZE-DO Kantona Ministar Dr. Spahija Kozlića,  prof. Dr. Akbar Eydi, osnivač Fondacije „Mulla Sadra“ za Balkan, a sam program počeo je učenjem Kur’ana i sjećanjem na sve šehide kako Palestine tako i Bosne i Hercegovine.

Ove godine obilježava se 71 godina od početka okupacije države Palestine, a već sedmu godinu u Zenici Dan Kudsa u saradnji sa Ambasadom države Palestine.

Ali Al-Baldawi

Šef ureda za zemlje Balkana



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno